Onderhoud & APK

Bij ons bent u op het juiste adres voor APK, onderhoud en/of reparatie aan uw auto. Autobedrijf Ter Horst is een Bosch Car Service dealer. Daarom kunnen wij een vakkundige uitvoering van service, onderhoud en reparatiewerk aan uw nieuwe of gebruikte auto garanderen. Plan hier uw afspraak

Kleine onderhoudsbeurt

De kleine beurt is een standaard periodiek onderhoud na bijvoorbeeld 20.000 km of 1 jaar, afhankelijk van wat het eerst bereikt wordt. Bij een kleine beurt worden 45 essentiële punten gecontroleerd. Van de carrosserie en remmen tot de schokdempers en de uitlaat.

Grote onderhoudsbeurt

Een grote onderhoudsbeurt is meer dan alleen het vervangen van onderdelen, die volgens de gereden kilometers of tijdsintervallen aan vervanging toe zijn. Uw auto wordt geheel gecontroleerd om hem in goede conditie te brengen en te houden.

Een grote beurt is eigenlijk een uitbreiding van de ‘kleine’ onderhoudsbeurt met extra werkzaamheden. Een vaste omschrijving van de grote beurt bestaat er niet want dat is per merk, model en type auto verschillend. Zo schrijft de ene fabrikant voor, dat naast het standaard onderhoud bij 60.000 km ook de bougies en het luchtfilter vervangen moeten worden en de andere fabrikant dat na 80.000 km de remvloeistof en koelvloeistof ververst dienen te worden.

APK

De APK is wettelijk verplicht. Tijdens de keuring wordt bekeken of uw auto voldoet aan de eisen op het gebied van veiligheid en milieu. Een APK is een momentopname. Bij een APK komen alleen de veiligheids- en milieuaspecten van uw auto aan bod. Een onderhoudsbeurt is veel uitgebreider. Bij een onderhoudsbeurt worden ook onderdelen gecontroleerd en onderhouden die een defect of schade aan de auto of motor kunnen veroorzaken. Alleen een APK is dus niet voldoende om de auto in goede conditie te houden.

 

 • Occasions

  Bekijk onze voorraad occasionsLees meer
 • Afspraak plannen

  Plan uw afspraak onlineLees meer
 • Banden service

  Lees meer over onze banden serviceLees meer
 • Bosch car service

  Wij doen alles voor uw autoLees meer